Flygplatsen vill starta sträckan mellan Örebro och Köpenhamn igen

1:29 min

Nu letar Örebro flygplats efter ett flygbolag som kan trafikera sträckan mellan Örebro och Köpenhamn. Flygplatsen hoppas starta upp sträckan igen efter att den har varit nedlagd i drygt två år.

 Det berättar flygplatsens VD Mikael Smedberg.

– Vi vill ju komma igång med trafik ifrån Örebro till Köpenhamn och det vill vi göra så snart som möjligt. Det är på grund av regionens tydliga signaler och näringslivet som tycker att det måste finnas en bättre kommunikation till omvärlden, framförallt till Europa men även övriga världen, säger han.

För några dagar sedan startade Örebro kommun en upphandling och just nu pågår arbetet med att hitta ett flygbolag som kan tänka sig att köra sträckan.

Det var för drygt två år sedan som linjen mellan Örebro och Köpenhamn lades ner. Då var det flygbolaget Nextjet som flög sträckan och anledningen till att de slutade flyga var att det var för få passagerare. Men Mikael Smedberg vd på flygplatsen menar att behovet av sträckan ändå finns.

Under våren hoppas flygplatsen ha hittat ett flygbolag för att sedan kunna dra igång med sträckan Örebro-Köpenhamn till hösten. Tanken är att det ska gå två turer om dagen, berättar Mikael Smedberg.

- Förhoppningsvis under oktober-november så kanske vi har trafik då, det får den här upphandlingen visa, men vi är väldigt hoppfulla, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista