Laxå-familj berättar om skottlossningen i Tunisien

6:03 min

Hotellpersonal i Tunisien ställde sig som mänskliga sköldar, för att skydda gästerna under skottlossningen i fredags. Det berättar Henrik Forsberg i Laxå, som nu är hemma igen efter mardrömssemestern i Sous i Tunisien.

– Vi låg nere vid poolen och det första vi hörde var en smäll och sen såg vi fåglar flyga upp från träden. Jag trodde att det var något de hade för att skrämma fåglar med. Sen hörde vi ett smatterljud några sekunder senare. "Vad händer, det låter som någon skjuter", tänkte man. Sen tog det bara ytterligare några sekunder innan man såg en folkmassa komma springande mot oss. Man såg skräcken i deras ögon, berättar Henrik Forsberg i Laxå som nu är hemma igen efter mardrömssemestern i Sous i Tunisien.

– Vi blev ju rädda, i Sverige är vi ju inte vana vid att ha skott runt oss så vi blev ju jätterädda, säger sonen Filip Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista