140 barn lär sig att simma i sommarsolen i Fjugesta

5:15 min

Under sommarens simskola på Sannabadet i Fjugesta lär sig 140 barn att simma, men det är inte bara barn i simskola som finns på plats.

– Jag ska gå i simskola, säger Axel, sex år.

Axel besökte badet med sin mamma Elenor Nordén.

– Det är jätteviktigt att barnen får lära sig att simma, säger Elenor. Vi står i kö.

På plats för att ta hand om barnen och lära dem att simma finns tre simlärare, bland annat Emma Öhman som tillbringar sin andra sommar på Sannabadet som simlärare.

– Barnen spänner sig lätt i vattnet och det gör det svårare för dem att lära sig att simma, menar Emma. Men det går jättebra, man ser sån skillnad nu sista veckan att de är mer självständiga och vågar göra mer själva.

Det är fantastiskt roligt att lära barnen att simma och känna att jag har hjälpt jättemånga barn att lära sig att simma som kan minska risken för drunkningsolyckor i framtiden.

Men det är alltid viktigt att titta till sina barn när de befinner sig i och kring vatten.

– Det är viktigt att inte tro att man kan lämna sitt barn om de har på sig armpuffar och liknande, förklarar Emma. De är hjälpmedel, en hjälp för att barnen kan vara mer självständiga i vattnet, men inte att de ska vara själva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista