Nyskriven musikal sätts upp i Örebro i början av nästa år

7:05 min

I början av nästa år ska musikalen White Shadows - A story of true obsession sättas upp i Örebro. Det menar Karolina Nilsson som ligger bakom projektet.

White Shadows - A story of true obsession är ett ettårigt projekt som startades i februari 2015.

-- Det är en mörk musikal baserad på musik som skrevs för nästan tio år sedan i ett annat projekt som jag var en del av, förklarar projektledare och teaterpedagog Karolina Nilsson.

-- Musikalen tar dels upp om hur stora konsekvenser svartsjuka och egoism kan gå, men också om hur svårt det är att bryta mot strömmen och gå sin egen väg.

Idén med projektet är att göra en fristående, helt egenskriven musikalföreställning på engelska där auditions sker i slutet på augusti och repetitionerna startar en månad senare.

Vi vill att vem som helst och alla ska söka så vi får en kul blandning av människor som vill detta lika mycket som jag och de övriga i projektgruppen.

Förutom Karolina finns även Therese Larsson, sångpedagog och körledare och Malin Karlsson, manusförfattare med i projektgruppen. Dessutom kommer även en koreograf att ingå så småningom.

Föreställningen ska spelas offentligt för publik i A-salen, Kulturhuset Örebro under januari och februari år 2016.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista