Misstänkta för skotten i Vivalla fortfarande på fri fot

1:33 min

Efter dödsskjutningen i Vivalla i helgen är fortfarande flera misstänkta på fri fot. Förutom de två män som greps i Malmö i går kväll efterlyser nu polisen ytterligare två män.

– Vi har omfattande insatser för att efterforska de här männen. Vi uppmanar också dem - som sannolikt vet om att de är eftersökta - att själva infinna sig på närmaste polisstation, säger Bo Andersson som leder Örebropolisens utredning.

Männen är mellan 20 och 25 år gamla, men polisen vill inte avslöja om de är från Örebro. Det är dock de två män som greps i Malmö i går kväll efter att ha varit efterlysta.

En av dem är tidigare dömd för två mordförsök i Vivalla. Men istället för att avtjäna fleråriga fängelsestraff har han båda gångerna friats av hovrätten.

Det påverkar inte utredningen den här gången, säger Bo Andersson.

– Det påverkar inte utredning över huvud taget utan vi gör det här från grunden i det här enskilda fallet, förklarar Bo Andersson.

Det var tre personer som blev beskjutna i Vivalla i söndags och en av dem avled i måndags. Bo Andersson säger att utredningen fortfarande är i ett intensivt skede och fortsätter med oförändrade resurser.

Men vad polisen tror låg bakom beskjutningen vill han inte avslöja än. Inte heller om de beskjutna var bekanta med de misstänkta, eller om de beskjutna som överlevde lämnar några uppgifter till polisen.

– Vi kommenterar över huvud taget inte vad som framkommer i förhör, säger Bo Andersson som är  chef för Polisområde Örebro län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista