Biljettautomater ur funktion i Örebro
1 av 2
Biljettautomater ur funktion i Örebro. Foto: Karwan Tahir/Sveriges Radio
SJ biljettautomater ur funktion i Örebro. Foto: Karwan Tahir/Sveriges Radio
2 av 2
SJ biljettautomater ur funktion i Örebro. Foto: Karwan Tahir/Sveriges Radio

SJ automater ur funktion i Örebro, resenärer frustrerade

3:12 min

I över 2 veckor har SJ:s båda biljettautomater vid centralstationen i Örebro varit ur funktion. Det irriterar resenärer som tidigare bokat sina biljetter och ska hämta dem vid automaten.

-- Det hände idag, min flicka skulle åka till Göteborg härifrån och vi hade beställt via datorn. Det går inte att ta ut några biljetter här så man får betala 30 kronor extra för att hämta på Pressbyrån, säger Marie Olsson som känner sig frustrerad över att automaterna inte fungerar.

Vid länstrafikens biljettförsäljning vittnar man om frustrerade och arga resenärer som efterfrågar information och hjälp.

Pressbyrån vid centralstationen i Örebro har man märkt en ökning av antalet resenärer som betalar extra för att hämta ut sina biljetter eftersom automaterna är ur funktion. Det handlar om de som ska hämta sina biljetter och de som hade tänkt köpa sina biljetter via automaten.

-- De blir väldigt upprörda. Om de ska hämta ut en biljett som är redan betald kostar det 30 kronor och det vill de inte betala, säger Lisa Larsson vid Pressbyrån. 

Enligt Peter Hellström, presskommunikatör på SJ ligger inte felet i automaterna utan i kopplingar. Han beklagar att människor känner frustration och säger att resenärer som tvingats betala extra kan kontakta SJ för att få pengarna tillbaka. 


Karwan Tahir
019-19 20 52
karwan.tahir@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista