New York gatubild från Time Square.
Nu blir det möjligt att åka ut i världen med start redan från Örebro Airport. Till exempel till New York. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio.

Örebro Airport öppnar dörren mot världen

Nu blir det möjligt att nå 37 nya flygdestinationer med avgångar från Örebro.

Det är Ving som lanserar de nya resmålen, och möjligheten har öppnats tack vara den nya reguljärlinjen mellan Örebro och Köpenhamn som startar i oktober.

– Vi är väldigt glada att tillsammans med Ving kunna erbjuda bra paketresor till många attraktiva resmål, säger Mikael Smedberg, vd för Örebro Airport i ett pressmeddelande.

Bland de nya resmålen från Örebro via Köpenhamn kan nämnas Barcelona, Paris och Rom, men även New York och Bangkok.

Samtliga destinationer från Örebro via Köpenhamn:

Bryssel, Köpenhamn, Tallinn, Paris, Nice, Aten, Dublin, Reykjavik, Amalfikusten med ex. Sorrento, Bologna, Milano, Rom, Florens, Venedig, Verona, Dubrovnik, Riga, Vilnius, Kuala Lumpur, Malta, Amsterdam, Warszawa, Singapore, Barcelona, Malaga, Edinburgh, London, Bangkok, Prag, Berlin, München, Budapest, New York, Miami, Los Angeles, San Francisco och Wien

Flygningarna går med Estonian Air sex gånger i veckan till Köpenhamn, och därifrån vidare med Star Alliance och i första hand SAS till de olika resmålen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista