Hidinge skola invigs efter stor ombyggnad

Nu är det dags för invigning av Hidinge skola i Lekebergs kommun, efter en stor ombyggnad.

Skolan har också fått en ny idrottshall. Och precis som det brukar vara med idrottsarenor finns en sponsor med i bilden.

– Vi har satsat cirka 100 miljoner kronor i bygget, som är en om- och tillbyggnad av Hidinge skola och en mycket säkrare trafikplats för föräldrar som ska hämta och lämna, säger Håkan Söderman, moderat ordförande för kultur- och bildningsnämnden.

Den nya F-6 skolan med Fritids innebär en stor skillnad mot den gamla.

– En betydligt bättre tillgänglighet, och fler klassrum, nytt tillagningskök och restaurang. Lekeberg kommun har växt ordentligt, och bara det senaste året har vi fått 109 nya medborgare. Nu har vi fått en skola som klarar framtidens tillväxt, berättar Håkan Söderman.

En stor förändring är att namnrättigheten till skolans idrottshall sålts. Så nu väntar alla med spänning vad hallen kommer att heta. Under lördagens invigning av skolan kommer det att avslöjas.

– En aktör har alltså köpt rättigheten till namnet på idrottshallen under ett antal år. Den sponsorintäkt vi fått som ger 75 000 kronor om året, ska komma föreningslivet till del, berättar Håkan Söderman.