Daniel Vasilev
1 av 3
Daniel Vasilev, en av EU-migranterna. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio.
Inuti förrådslokalen. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio.
2 av 3
Inuti förrådslokalen. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio.
Ett tiotal EU-migranter avhystes från en förrådslokal i Örebro. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio.
3 av 3
Ett tiotal EU-migranter avhystes från en förrådslokal i Örebro. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio.

EU-migranter tvingades lämna boende

1:06 min

Ett tiotal EU-migranter har avhysts från en förrådslokal i CV-området i Örebro. Räddningstjänsten tog beslutet med hänvisning till deras säkerhet.

Det var på söndagskvällen som räddningstjänst och polis kom till platsen, skriver Nerikes Allehanda.

Brandkåren hade fått tips om rökutveckling från fastigheten tidigare på dagen, vilket berodde på att EU-migranterna eldat inne i lokalen.

Vid besöket upptäckte räddningstjänsten flera boplatser i förrådet, som ägs av Jernhusen. Räddningstjänsten tog då beslut om ett omedelbart förbud mot att bo i lokalen.

– Det är ett svårt beslut att ta såtillvida att vi förstår att de inte har någon annanstans att ta vägen. Samtidigt kan vi inte riskera att de eldar i de här eldstäderna och försätter sig i en sådan situation att de kan omkomma eller skadas svårt av rökutveckling eller brand, säger Anna Henningsson, räddningschef vid Nerikes brandkår, till P4 Örebro.

Tillsammans med polis avhyste räddningstjänsten ett tiotal personer från byggnaden.

– De sa till oss att de skulle sova i sina bilar utanför lokalen i natt. Deras möbler och tillhörigheter fick stå kvar i lokalen över natten, säger Anna Henningsson.

Under måndagen kommer representanter från Jernhusen se till att lokalen hålls låst, för att förhindra att någon bor där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista