Spelare på Örnsro IP. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio.
Spelare på Örnsro IP. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio.

Fotbollsklubben kritisk till flytt från Örnsro IP

0:26 min

Fotbollsklubbarna som spelar på Örnsro IP i Örebro kommer behöva flytta när det nya bostadsområdet byggs i Örnsro.

Eventuellt kommer flytten gå till en konstgräsplan i Mellringe. Augin Gevrie, tränare och ordförande för Assyriska säger att detta kommer påverka klubben negativt.

Förslaget som gäller från Örebro kommun är att planen flyttas till andra idrottsplatser.

– De flesta av våra spelare bor centralt. Kommunen har sagt att de har en budget på sju miljoner, och de har sagt att det kostar så mycket att bygga bara konstgräs med belysning och staket runtomkring. Men hur blir det med omklädningsrum och förvaring. Det finns inga pengar till det alls, så frågan är vad som händer överhuvudtaget, säger Augin Gevrie.

Mellringe är en av de platser som är nämnd som en ny fotbollsplan för lagen som spelar på Örnsro IP.

Såhär säger Behcet Barsom (KD) presidieledamot i programnämnd samhällsbyggnad, Örebro kommun.

- De fotbollsklubbar som tillfälligt använder Örnsro IP idag ska flytta till andra idrottsplatser i och med att ytan omvandlas till bostadsbebyggelse. Vi har fört dialog med föreningarna och har meddelat att de kan spela under 2016 men att nya hemvister sedan kommer att tilldelas. Vi håller på att bygga ut nya konstgräsplaner i kommunen, säger Behcet Barsom (KD) presidieledamot i Programnämnd Samhällsbyggnad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista