Grafik. Olycka på Stackfallsvägen i karlskoga. Grafik: CartoDB.
Olyckan inträffade på Stackfallsvägen i Karlskoga. Grafik: CartoDB.

Smitare misstänkt för mord

Den bilförare som smet efter att ha kört på en fotgängare i Karlskoga på söndagskvällen är nu anhållen, misstänkt för mord.

Smitningsolyckan inträffade på Stackfallsvägen i östra delen av Karlskoga vid 19.45-tiden. Den påkörde mannen som var i 40-årsåldern avled strax efter att polisen kommit till platsen.

En stund senare får polisen ett samtal från en person som uppger att han har varit inblandad i en trafikolycka på Stackfallsvägen. Denne man, som är i 25-årsåldern, grips kort därefter på en annan plats i Karlskoga.

Till en början rubricerades händelsen så som olovligt avvikande och vållande till annans död. Men under kvällen och natten har uppgifter inkommit som gjort att brottsrubriceringen nu ändrats till mord. Men vad det är för uppgifter vill polisen i nuläget inte säga.

Jouråklagaren har anhållit den gripne, som är misstänkt för mord. Polisen skriver på sin hemsida att brottsplatsen bevakas och att ytterligare undersökningar kommer att göras under måndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista