Kampmoment i jämn match i Nobelhallen. Foto: Lasse Hellstrandh, SR Örebro
Kampmoment i jämn match i Nobelhallen. Foto: Lasse Hellstrandh, SR Örebro

BIK Karlskoga förlorade jämn hockeymatch mot Oskarshamn

2:11 min

De båda lagen dominerade var sin av de två första perioderna och gjorde en spelmässigt jämn tredje i Nobelhallen men gästande Oskarhamn vann till slut. Matchen slutade 2-3 efter periodsiffrorna 0-1, 1-0 och 1-2.

Två tidiga numerära underlägen skapade problem för BIK Karlskoga i hela den första perioden. Oskarhamn gjorde 0-1 i den andra utvisningsperioden, onödigt orsakad av att en spelare för mycket fanns på isen. Skottstatistiken skrevs till 12-3 till gästernas fördel. 

I andra perioden var förhållande lagen emellan än större - men nu det omvända. Hemmalagets kvittering genom Gustaf Thorell var alltså väl motiverad. 

I den tredje periodens inledning gjorde Oskarshamn dels matchen vackraste mål och dels ett verkligt slumpartat. Reduceringen kom mycket rättvist när 45 sekunder återstod av matchen - målskytt Gustaf Thorell igen - men närmare än så kom alltså inte hemmalaget, även om man spelmässigt var värt minst en poäng.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista