Bingo Miguel, en av de som fått jobb som boendebyggare i Vivalla i Örebro. Foto: Hanna Roth/Sveriges Radio
Bingo Miguel, en av de som fått jobb som boendebyggare i Vivalla i Örebro. Foto: Hanna Roth/Sveriges Radio

Full pott för Bingo - fick napp i Örebros jobbsatsning

0:13 min

Upp till 80 långtidsarbetslösa personer skulle få jobb eller praktik i Örebro kommuns och Öbos byggsatsning boendebyggarna.

50 personer har nu fått jobb eller praktik i byggsatsningen. Och en av dem som firade med tårta i Vivalla i Örebro i dag var Bingo Miguel.

– Det var jättebra för mig. Jag var arbetslös och har nu jobb och kan tjäna pengar, säger Bingo Miguel.

Inledningsvis så var Ulf Rohlén, vd för Örebrobostäder, tveksam till satsningen. Men genom att ställa krav i upphandlingen till byggbolag kunde satsningen göras utan att den kostade något extra för Öbo.

– Det är det viktiga i den här delen. Och att vi kan hjälpa långtidsarbetslösa att komma i jobb. Det har fungerat fantastiskt bra, säger Ulf Rohlén.

Projektet fortsätter nu i ett och ett halvt år till och de ansvariga för projektet tror att det kan gå att få upp till 80 personer i jobb eller praktik fram tills dess att det avslutas.

Av de 50 personer som har gått igenom boendebyggarna har 45 slutat och 23 av de 45 som slutat har fått andra jobb. Resten av de 45 har i och med projektet fått en utbildning som kan ge dem möjligheter på arbetsmarknaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista