Elin Isvind och Sune Eskelinen.
Elin Isvind och Sune Eskelinen tävlade i varsitt lag i riksfinalen av Noomaraton, Sune vann. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.

Länsbor vinnare i Noomaraton med kortfilmen Många bäckar små

"Det var otippat, men jag är överlycklig"
12 min

Kortfilmen Många bäckar små av Kumlas Fallen Royals stod som vinnare när riksfinalen av Noomaraton 2015 avgjordes i Stockholm i helgen.

– Det var otippat, menar Sune Eskelinen. Det är alltid så hård konkurrens men det var otroligt kul och jag är överlycklig.

Filmen Många bäckar små av Kumlas fallen royals vann alltså när riksfinalen av Noomaraton 2015 gick av stapeln i Stockholm i lördags.

– Det var sån glädje på plats och det är ju därför vi sysslar med film, berättar Elin Isvind, representant från Femmetasticfours, det andra länslaget i tävlingen.

Femmetasticfours deltog i tävlingen med kortfilmen Kattilack.

Noomaraton är en filmtävling där vem som helst får medverka och där deltagarna har 24 timmar på sig att producera en kortfilm.

Årets tema var "happy end" och kriterierna för kortfilmen var att tre platser, en tvättstuga, en huvudentré och en äng, och tre föremål, en kompass, ett snöre och ett nagellack, skulle ingå i filmen.

– Nu laddar vi om inför nästa års Noomaraton, menar både Sune Eskelinen och Elin Isvind. Det är en tävling som alla filmintresserade borde ställa upp i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".