Migrationsverket. Arkivbild: Scanpix.
Migrationsverket. Arkivbild: Scanpix.

Tätt samarbete ska förhindra bränder på asylboenden

"Ytterst är det polisens uppgift"
0:30 min

Migrationsverket ser allvarligt på den senaste tidens bränder mot asylboenden i landet. Nu för man ett samarbete med kommuner, länsstyrelser och polisen för finna åtgärder.

– Det vi kan konstatera är att det som händer är otroligt allvarligt. Vi måste vara beredda att hantera sådana här händelser, säger Magnus Rodin, chef för Migrationsverkets region mitt. 

Migrationsverket har nu ett tätt samarbete med kommuner, länsstyrelser och polisen för att tillsammans för att titta på vilka kombinationer som är lämpliga utifrån förutsättningarna. 

– Det går aldrig att försäkra sig helt om att sånt här inträffar. Vi har väldigt många boenden runt om i hela landet. Det finns även kommunala boenden, säger Rodin och fortsätter:

– Vi får helt enkelt jobba tätt och nära för att säkerställa så hög säkerhet som möjligt. Men ytterst är det polisens uppgift att beivra brott i samhället.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".