Daniel Viksten. Foto: TT Nyhetsbyrån
Arkivbild. Daniel Viksten var en av målgörarna mot Brynäs. Foto: TT Nyhetsbyrån
Örebro-Brynäs 6-4

Örebro vände i galen slutperiod mot Brynäs

Alexander Anderberg, Örebro: "Går inte att beskriva känslan"
2:20 min

Efter fem raka segrar bröts Brynäs svit. Inför en jublande hemmapublik vände Örebro 1-3 till 6-4 i en glödhet slutperiod.

Radiosportens Mats Dahlberg väljer lagens lirare:
Örebro: Alexander Anderberg
Brynäs: Daniel Mannberg

Med en period kvar att spela ledde Brynäs rättvist och såg ut att vara på väg mot lagets sjätte raka seger. Men Örebro vände i en galen avslutning.

Efter Johan Wiklanders tidiga reducering till 2-3 dröjde det till att knappt fyra minuter återstod innan 18-årige Alexander Anderberg kvitterade i sin SHL-debut.

– Backen skymmer lite för deras målvakt. Jag vet inte om den touchar backen, men den går stolpe in. Jag ser att det rasslar i nätet och det går inte att beskriva känslan, säger Alexander Anderberg.

– Vi började sisådär. Vi blev tillbakadragna av deras mål och lite negativa. Men vi sa i paus att vi skulle vända, säger Alexander Anderberg.

Och det var bara början.

Daniel Viksten sköt 4-3 efter 18.07 - ett mål som Bernhard Starkbaum släppte in lättvindigt - innan Kalle Olsson spädde på till 5-3 i tom kasse. Brynäs replikerade genom Nick Johnson, men direkt på tekning skickade Anders Eriksson in 6-4 när gästernas mål fortfarande stod tomt.

Tränaren "Bulan" Berglund var inte alls nöjd med hur Brynäs lät matchen rinna laget ur händerna.

– Vi spelar fantastisk hockey i två perioder och i delar av tredje också. Små individuella misstag och lite oödmjukhet straffar oss, säger Thomas Berglund till Radiosporten.

– 3-1 i sista borde räcka till seger. Vi får dra lärdom av det här, fortsätter Berglund.

Noterbart är att Anton Rödin, som toppar poängligan, noterades för ett mål och en assist för Brynäs. Rödin har nu gjort nio mål och nio assist i årets SHL-ishockey.


Örebro - Brynäs 6-4 (1-1,0-2,5-1)

Första perioden: 1-0 (2.53) Martin Johansson (Viksten/Jalvanti), 1-1 (8.10) Marc-Anthony Zanetti (Pa. Westerholm/Po. Westerholm)

Andra perioden: 1-2 (22.29) Anton Rödin (Blomqvist/Olden), 1-3 5/4 (38.03) Nick Johnson (Rödin/Nörstebö)

Tredje perioden: 2-3 5/4 (41.11) Johan Wiklander (L. Hudacek/Weinstock), 3-3 (56.05) Alexander Anderberg (Squires/K. Olsson), 4-3 (58.07) Daniel Viksten (Ma. Johansson/Krejcik), 5-3 4/5 (58.54) Kalle Olsson, 5-4 (59.24) Nick Johnson (Lindblom/Pudas), 6-4 (59.27) Anders Eriksson

Skott: 19-24 (4-9,5-9,10-6)

Utv, Örebro: 7x2 Brynäs: 4x2
Domare: Mikael Sjöqvist, Aleksi Rantala

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".