Mp i Nora lämnar oppositionsarbetet

Miljöpartiet i Nora slutar vara med i oppositionens särskilda sammankomster och oppositionsmöten under fullmäktigekvällar. Anledningen är att Sverigedemokraterna deltar, skriver man i ett pressmeddelande.

Miljöpartiets gruppledare i Nora, William Grönlund, menar att det är mycket ovanligt att SD är en del av de seriösa partiernas arbete i opposition i Sverige och för Miljöpartiets del känns det mycket obekvämt och ses också som att samverkan inom oppositionen tillsammans med SD har fördjupats.

– Vi kommer i fortsättningen att hämta in information från utskott och kommunstyrelsen på annat vis. Det blir givetvis en tuff situation då vi inte har tillgång till de resurser som de andra partierna nu har. Men vi vill vara konsekventa och tydliga mot våra väljare att vi inte på något vis samarbetar med ett främlingsfientligt parti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista