Rådjurskotlett med bakelse på jordärtskocka, parmesan och ägg.
1 av 4
Rådjurskotlett med bakelse på jordärtskocka, parmesan och ägg.
Ola Ohlin är kökschef på Amano i centrala Örebro där man serverar viltkött
2 av 4
Ola Ohlin är kökschef på Amano i centrala Örebro där man serverar viltkött
Oljan som köttet steks i är smaksatt med bland annat enbär.
3 av 4
Oljan som köttet steks i är smaksatt med bland annat enbär.
Att man lägger upp så det ser tilltalande ut är viktigt även hemma, tycker Ola.
4 av 4
Att man lägger upp så det ser tilltalande ut är viktigt även hemma, tycker Ola.

Viltkött - både miljövänligt och gott

"Ska man göra det riktigt lätt för sig kan man köpa en viltsvinsfärs"
11 min

Under jakttider får fler tillgång till viltkött. Hur man tillagar vilt och vad det finns för vilt att få tag på förklarar Ola Ohlin, kökschef på restaurangen Amano i centrala Örebro.

I restaurangvärlden finns en hel del regler kring hanteringen av viltkött, speciellt vildsvin. Vilt är också speciellt på så sätt att det bör tillagas med omsorg. Lyssna på Olas tips och hur han själv tänker kring att servera och tillaga vilt.

Maria Rinaldo
maria.rinaldo@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".