Korsningen Rudbecksgatan/Östra Bangatan Örebro, trafikproblem
1 av 3
I korsningen Rudbecksgatan/Östra Bangatan uppstår det ofta problem då bilisterna ofta agerar som om de vore ensamma i korsningen. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio
Korsningar, Örebro, Hertig Karls Allé
2 av 3
I korsningarna längs Hertig Karls Allé är det ofta många som missar att man ska stanna i mitten. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio
Arne Fransson, trafiklärare, här går man, Örebro
3 av 3
Arne Fransson arbetar som trafiklärare på "Här går man" i Örebro. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio

Problemkorsningarna i Örebro

1:21 min

I centrala Örebro finns det flera farliga korsningar där det ofta uppstår olyckor. Det menar trafiklärare Arne Fransson som anser att många korsningar är dåligt igenomtänkta.

Arne Fransson arbetar som lärare på trafikskolan "Här går man" i Örebro. Dagligen möter han och hans elever, bilister som agerar felaktigt i korsningar. Enligt Arne finns det dock en del korsningar där han oftare ser incidenter än i andra.

– Det är väl ett kvitto på att korsningen inte känns riktigt väl planerad. Om man ser att större delen av bilförarna som kör där gör fel, fastän det är tydligt skyltat, då kanske man ska fundera på om upplägget på korsningen är så vettig, säger Arne Fransson.

Så här säger Stefan Lange, trafikingenjör på tekniska förvaltningen på Örebro kommun.

– Det kan ju vara så att skyltar och så inte är helt tydliga och då gör vi det vi kan. Men någonstans tar det ju stopp, där vi tycker att vi gjort vad vi kunnat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista