Sara Hannula.
Sara Hannula var en av de föräldrar som direkt valde att hämta sina barn efter larmet. Foto: Malin Laurila/Sveriges radio

Oroliga föräldrar saknade polis på skolan efter larm om svärdman

1:09 min

Sandviksskolan i Karlskoga låstes och oroliga föräldrar valde att direkt hämta sina barn efter att en svärdman synts till i området.

– Vi stängde ner för att oron inte skulle bli så stor och vi visste inte vad som skulle hända, därför tog vi det säkra före det osäkra, säger rektor Ingrid Johansson på Sandviksskolan.  

En av föräldrarna som direkt bestämde sig för att hämta sitt barn var Sara Hannula. Hon var främst chockad över att inte polisen fanns på plats på skolan. 

– Jag blev väldigt förvånad när jag kom dit att det inte var någon polis som vaktade skolan. Vad kan jag som privatperson göra om jag blir attackerad  av någon med ett stort svärd? Ingenting. Det kändes otäckt att själv gå och hämta barnen. 

– Det senaste som hände i Trollhättan får mig att tänka att det kan hända något riktigt otäckt och det vill man inte utsätta sina barn för, säger Sara Hannula, förälder till ett barn på Sandviksskolan. 

Svärdmannen kunde senare under dagen gripas misstänkt för förberedelse till grov misshandel och för narkotikabrott.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista