O, Helga Natt 2015

Lill-Babs och Martin Stenmarck på O, Helga Natt

Lill-Babs, Martin Stenmarck, Rickard Söderberg och Nova Miller. Så heter artisterna som kommer att uppträda på scenen på årets O, Helga Natt. 

I år är det dags för 15-årsjubileum för O, Helga Natt som senast drog runt 30 000 åskådare till Stortorget i Örebro. Häromdagen fick vi veta att Linus Andersson är den lokala artist som P4 Örebros lyssnare vill se på scenen. Nu är det även klart vilka etablerade artister som ska uppträda.

Martin Stenmarck med rötter i Örebro dyker upp efter flera års försök från arrangörshåll.

Barbro "Lill-Babs" Svensson med över 60 år på scenen ser fram emot att möta Örebropubliken:

– Jag har försökt ta det lite lugnare de senaste tio åren. Men det går inte. Det är så fantastiskt kul att stå på scenen och få en applåd, ett tack, direkt, säger hon till Soul NPP som arrangerar O, Helga Natt.

Tenoren Rickard Söderberg kommer att framföra O, Helga Natt som blivit lite av konsertens signaturlåt.

– Jag är hedrad och stolt över att få göra O, Helga Natt vid en så speciell konsert. Det är en sångklassiker och finns högst upp på min "att-sjunga-lista" vid jul.

Den troligen mest okända artisten på scenen är nog 14-åriga Nova Miller som ses som ett av de nya stjärnskotten och som spås få en framtid även utomlands.

Ytterligare en känd Örebroare, Katrin Sundberg, kommer äntra scenen. Katrin som setts och hörts i många sammanhang på såväl på teaterscenen som i TV har inte uppträtt i Örebro på många år.

– Så det ska bli jättekul med O, Helga Natt. Jag förväntar mig att alla på torget tar i från tårna i sångerna.

Gry Forsell återkommer som programledare och som vanligt finns den 50-mannakören på plats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista