Människor samlas i Paris dagen efter terrordåden. Foto: Jan Andersson / Sveriges Radio
1 av 2
Människor samlades i närheten av platserna för terrordåden. Foto: Jan Andersson / Sveriges Radio
Mats Brantsberg, säkerhetschef Örebro kommun.
2 av 2
Mats Brantsberg, säkerhetschef Örebro kommun. Foto: Anna Nyström/Sveriges Radio.

Baastad: Ett hot mot det öppna samhället

1:14 min

Kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad (S) och säkerhetschefen Mats Brantsberg reagerar kraftfullt efter terrorattentaten i Paris. 

– Det är klart att man känner sorg och ilska över det här. Man kan se att varje gång ett sånt här attentat genomförs så är det att man genom våld vill hota det öppna och demokratiska samhället. Det är oerhört ledsamt och tragiskt för de som blivit drabbade, säger kommunstyrelsens ordförande Lena Baastad (S).

Sedan terrorattentaten i Paris sent igår kväll har Polismyndigheten gått ut med skärpt och höjd vaksamhet i alla polisregioner. Enligt Mats Brantsberg, säkerhetschef på kommunen har man ännu inte informerats om lokala åtgärder.

– Vi har inte fått någon särskild information om det här ännu, säger Brantsberg.

Är du själv oroad över IS-kopplingar i Örebro?

– Jag är mer allmänt generellt oroad över hur världsläget ser ut. Det här är någonting som vi ser över hela världen så jag tror att det här kan inträffa var som helst. Sen är det svårt att veta vilka bedömningar man ska göra och hur man ska se på det här, det måste polisen bedöma, säger Mats Brantsberg. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista