Ingen avresa till Paris för KIF

1:43 min

Kif Örebros Champions Leaguematch mot PSG på onsdag kan flyttas på grund av fredagens terrordåd.

– Vi fick besked i dag att vi inte kunde få något besked från franska myndigheter om matchen kan genomföras på onsdag eller inte. Så nu har vi varit tvungna att besluta att inte åka måndag morgon, utan får avvakta besked och se om vi kan åka på tisdag om matchen nu spelas på onsdag, säger Kif:s ordförande Charlotta Nordenberg till P4 Örebro.

Det kan bli så att returmatchen efter förra onsdagens oavgjorda match i Örebro mot PSG spelas i en annan stad än i Paris, eller en annan dag.

Mycket pekar på att matchen skjuts upp, säger Paris Saint-Germains medieansvarige till Nerikes Allehanda.

– Är det så att säkerhetstjänsten och myndigheterna i Frankrike kan garantera trygghet och säkerhet, vilket är det enda vi kan gå på, så kommer matchen genomföras. Annars får vi hitta ett alternativt speldatum. Matchen ska spelas i Paris, så utmaningen blir för oss att hitta ett datum då det kan ske, säger Charlotta Nordenberg.

Terrordåden har skakat om Kif Örebro inför returmatchen.

– Tränaren har pratat spelaren och spelarna har pratat med varann. Många tycker det är obehagligt. Samtidigt är det fullt fokus på att spela fotboll. Det handlar om att inte ge vika för det som är, men samtidigt respektera situationen, säger Charlotte Nordenberg.

– Vi skickar också våra tankar till Frankrike och våra vänner i PSG, de är mycket närmare terrorn.