Parisbon Lydia: Vi vill visa att vi inte är rädda

3:12 min

Allt från chocktillstånd och rädsla till mer lugn vardag. Parisbon Lydia Morfeldt berättar om dagarna efter terrorattentaten.

Allt var stängt och nersläckt i Paris, de första dagarna efter terrorattentaten i fredags då minst 128 dödades och omkring 300 skadades.  

Förre örebroaren Lydia Morfeldt, bor i Paris sen åtta år tillbaka.    

– Det har varit väldigt mycket känslor som man gått igenom från fredagskvällen och framför allt lördagen. Så det var chocktillstånd och ganska mycket rädsla skulle jag vilja säga. Vi visste fortfarande inte under större delen av lördagen vad som faktiskt hände. 

På söndagen när känslorna lugnat ner sig lite besökte hon som många andra, bland annat Place de la République för att tända ljus. 

Man känner att känslan är lite annorlunda och folk vill visa att vi inte är rädda. Vi vågar gå ut, vi är sammansvetsade och det är inte det här som ska göra att Världen slutar att rulla"

I dag är det vardag igen och vissa butiker öppnar igen. Lydia Morfeldt jobbar på en av de exklusiva butikerna på den stora paradgatan Champs-Élysées.

– Vi öppnar i dag, men säkerheten vid ingången kommer att vara lite högre än vanligt. Sen förra terrordådet får folk öppna sina väskor, men nu kommer det finnas ännu fler säkerhetsvakter vid ingången.

Hur tar du dig till jobbet?

– Jag kommer att åka tunnelbanan till jobbet. Men jag har bestämt träff med en kollega, vi ska åka tillsammans.