Amanda Granlund, Albin Eriksson Vogler och Ebba Feldt. Foto: Pia Green/Concrete Studios.
Amanda Granlund, Albin Eriksson Vogler och Ebba Feldt. Foto: Pia Green/Concrete Studios.

UF-företaget Tonårspodden nu på Sverige topp tio-listan

13 min

Att mitt bland läxor och prov få starta ett företag kan ge ny energi att orka med skolan. UF-företaget Tonårspodden har nu nått topp tio-listan.

Grundarna av Tonårspodden Ebba Feldt, Amanda Granlund och Albin Ericsson Vogler hade som målsättning att nå topp tio i Sverige.

– Det var ett mål och en dröm, förklarar Ebba Feldt. Men vi trodde kanske inte att det skulle hända, i alla fall inte så fort.

Tonårspodden behandlar, som namnet säger, tonåren - som grundarna själva befinner sig i.

– Vi pratar öppet om allt - både det som är härligt men också det jobbiga med att vara i tonåren, menar Amanda Granlund. Vi förskönar inget utan beskriver verkligheten.

– Det kan handla om stress, puberteten och nu senast pratade vi om "hen", feminism och Zara Larsson, berättar Albin Eriksson Vogler. Det har väckt en hel del reaktioner från våra lyssnare.

Vad som händer efter det att skolan tar slut är ännu oklart.

– Vi skulle gärna vilja fortsätta med podden men vi får se vad som händer, säger Ebba Feldt. Vi ska ju kunna fortsätta med finansiering av projektet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista