Nerikes Brandkår anväder sig av svävare i sökandet
1 av 2
Nerikes Brandkår använder sig av svävare i sökandet efter mannen. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio.
Polisbil Rävgången Hjälmaren
2 av 2
Ett flertal polisbilar finns på plats vid Rävgången vid Hjälmaren. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio.

Stort sökpådrag efter försvunne Anders Karlsson

Polisen vädjar nu till allmänheten om hjälp i sökandet efter den 52-årige man som saknas efter en förmodad skridskotur utanför Örebro.

Det är den tidigare fotbollsmålvakten i ÖSK, Anders Karlsson. Anders Karlsson har spelat 413 matcher för ÖSK.

Stefan Wickberg, vid polisen, säger att man vill ta hjälp av sociala medier för att få alla tips.

Allmänheten uppmanas att inte bege sig till Rynningeviken där militär, hemvärn och sökhundar hjälper till i sökandet. En helikopter är också rekvirerad. Den ska vara på plats inom kort, enligt Stefan Wickberg.

Anders Karlsson är van skridskoåkare i området men polisens teori är att han kan ha gått ner i en vak och tagit sig upp på någon ö eller holme i området.

Det är sedan strax efter klockan 2 i natten som polisen söker efter den försvunne efter att anhöriga kontaktat polisen. .

Man har hittat mannens cykel och tror att han gett sig ut på långfärdsskridskor på Rynningeviken och gått igenom isen som är mycket svag.

En stor sökinsats där både polis, hemvärnet och räddningstjänsten medverkar pågår nu framförallt i området vid Rävgången i Örebro.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".