Lena Baastad socialdemokrat och kommunalråd i Örebro kommun. Foto: Andreas Morén P4 Örebro.
Lena Baastad lämnar politiken. Foto: Andreas Morén P4 Örebro.

Oppositionen enig - synd att Lena Baastad slutar

"Önskar henne all lycka till"
0:34 min

Plötsligt och oväntat säger Anders Åhrlin, oppositionsråd för Moderaterna. En förlust för Örebro och politiken, säger Murad Artin oppositionsråd för Vänsterpartiet.

Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande i Örebro meddelade tidigare idag att hon lämnar politiken och sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande och det kommer att påverka politiken i Örebro menar oppositionen.

– Hoppas hon går vidare till utmaningar som är stimulerade, säger Anders Åhrlin (M) och tillägger att han och Lena Baastad haft tuffa debatter genom åren men samtidigt en ömsesidig respekt och goda diskussioner.

Murad Artin oppositionsråd för Vänsterpartiet säger att tycker att Lena Baastad varit en god lyssnare och en demokratisk ledare.

– Man brukar ju säga att man ska sluta när man är på topp och det tror jag nog att Lena är just nu. Jag önskar henne all lycka till. Hon är välkommen tillbaka om hon ångrar sig, säger han.

Sara Richert och Niclas Persson, oppositionsråd för Miljöpartiet säger att Lena Baastad positiva inställning till samarbete mellan politiska partier har påverkat kommunens utveckling på ett bra sätt.

Vem som ska ta över efter Lena är än så länge oklart och Karolina Wallström, oppositionsråd för Liberalerna säger att även om det inte är hennes huvudvärk, har hon svårt att i stunden se en lämplig ersättare.

– Lena lämnar ett ordentligt tomrum. Jag är lite förvånad och chockad över Lenas beslut. Vi har genom hennes ledning av Örebro haft ett starkt ledarskap med både gott samarbete och högt i tak, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".