Ghost. Foto: Micke Eriksson
1 av 2
Heavy metalbandet Ghost från Linköping kommer till Metallsvenskan. Foto: Micke Eriksson
Pappersbruket metallsvenskan Örebro pappersbruk festival
2 av 2
Här inne på asfalten ska Metallsvenskan arrangeras nästa sommar. Foto: Katarina Pietrzak.

Metallsvenskan flyttas till gamla pappersbruket i Örebro

För att festivalbesökarna ska slippa dansa runt i lera så flyttas Metallsvenskan till en asfaltsyta vid gamla pappersbruket i Örebro.

Tomten vid gamla pappersbruket i Örebro blir spelplats för musikfestivalen Metallsvenskan den 3-4 juni nästa år.

– Vi har hittat ett nytt fint område som ligger väldigt centralt i Örebro och är helt perfekt för Metallsvenskan. Vi känner att detta är ett stort steg framåt för att försäkra oss om att våra besökare inte ska behöva dansa runt på ett lerigt område. Vi kommer också att bygga en fotbollsplan med gräs på området, skriver arrangören på sin hemsida.

Efter årets festival fick arrangören betala omkring 150 000 kronor i skadestånd till Örebro kommun, eftersom fotbollsplanen vid Brickebackens IP totalförstördes i samband med festivalen.

Ghost, Hatebreed, Dark Funeral, Municipal Waste, Operation Mindcrime (med Geoff Tate från Queensryche), Tribulation, Bombus, Deals Death och The Hawkins är några av banden som kommer till Metallsvenskan 2016 nästa år.  

– Vi känner att vi fått till en riktigt bra mix av band till detta första bandsläpp och vi kommer självklart presentera fler band under våren. Det kommer att bli totalt cirka 20-25 band som kommer att spela på Metallsvenskan 2016.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista