Malin Ekström jobbar på fritidsavdelningen på Karlbergsskolan.
1 av 3
Malin Ekström arbetar på fritidsavdelningen på Karlbergsskolan i Karlskoga. Vattnet rann från slöjdsalen våningen ovanför, rätt genom golvet. Foto: Malin Laurila
Karin Edman, rektor på Karlbergsskolan i Karlskoga.
2 av 3
Karin Edman, rektor på Karlbergsskolan i Karlskoga. Foto: Malin Laurila
Karlbergsskolan efter vattenläckan. Karlskoga.
3 av 3
Totalt har golv i tre salar brutits upp efter vattenläckan. Foto: Malin Laurila

Misstänkt spratt kostade 400 000

"Kranen har stått på hela helgen"
0:49 min

Någon stoppade pappershanddukar i handfatet och lämnade kranen på hela helgen.

– Jag tror att det är en elev som gjort det här med flit utan att förstå vilka konsekvenser det blir. Men vi har polisanmält det här nu så får vi se, de får ta ställning till det, säger Karin Edman, rektor på Karlbergsskolan i Karlskoga.

Upptäckten gjordes i måndags. Nu har en fritidsavdelning tvingats stänga igen och golv har brutits upp i tre skolsalar. Lokalerna torkas nu med värmefläktar och det är oklart när loklaerna kan vara reparerade igen. 

Vad beräknas det här ha kostat?

– Det kostar över 400 000. Kommunens självrisk är på 225 000. Jag tror kanske att det kommer att kosta ännu mer men jag vet inte, menar Edman och fortsätter: 

– Just för vår verksamhet är det jättejobbigt. Sen kan man ju tänka, för 400 000 hade vi ju kunnat anställa en lärare ett helt år. Det är i alla fall jättetråkigt. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".