Snöröjning i Hallsberg. Foto: Andreas Morén/Sveriges Radio
Snöröjning i Hallsberg. Foto: Andreas Morén/Sveriges Radio

Hallsbergsborna får vinterdagbok

"Nu blir vi inte lika nedringda"
1:06 min

Sedan Hallsbergs kommun införde en vinterdagbok där de berättar om snöröjning och sandning - är det färre som kontaktar kommunen.

– Det här har vi dragit igång för att vi ska ge mer information till medborgarna så att de enkelt kan få svar på alla frågor som de har runt de här med vinterväghållning, säger Per Runfeldt, gatuchef i Hallsberg.

Snöröjning är ett populärt ämne när man kontaktar kommunen under vintern. Folk ringer, mailar och skriver insändare.

– Vi tror att med den här vinterdagboken som vi infört så kommer vi får mer förstålse för de åtgärder vi tänker göra, menar Runfeldt.  

Sedan vinterdagboken infördes har de märkt att telelfonsamtalen till kommunen om vinterväghållning inte alls varit lika många sedan snön fallit - i jämförelse med tidigare år.

– Då har vi nästan blivit totalt nedringda, men det har inte blivit någon sådan anstormning i år, berättar han.

Då kommer ni ha tid till mycket annat i år?

– Ja, det är bättre att vi får organisera och planera det här arbetet så att vi gör ett bra jobb med vinterväghållning istället för att sitta och svara på frågor som är ganska allmängiltiga, förklarar Runfeldt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".