Per Sundelius, rektor idrottscollage Lindeskolan, kritik, kränkning, Judogymnasiet
Per Sundelius, rektor för idrottscollage på Lindeskolan i Lindesberg. Foto: Madeleine Persson/Sveriges Radio

Skolinspektionen kritiserar Judogymnasiet på Lindeskolan

Rektor: Man kan aldrig ta ifrån människor deras upplevelser
3:21 min

Elever på Judogymnasiet i Lindesberg som presterar sämre känner sig utfrysta av tränarna, menar skolinspektionen i sin kritik mot skolan.

Lindeskolans riksidrottsgymnasium i Judo i Lindesberg kritiseras av skolinspektionen.

Enligt skolinspektionen känner sig elever som presterar sämre utfrysta av tränarna. Det har skapat en tysthetskultur, av rädsla för repressalier.

Per Sundelius är rektor över idrottscollage på Lindeskolan i Lindesberg. Han säger att man ska arbeta med de synpunkter som Skolinspektionen framfört men säger samtidigt att han inte känner igen sig i den bild som deras granskning ger av judoverksamheten på Lindeskolan.

Han säger att det inte förekommer några repressalier på skolan och att det endast är ett fåtal elever som ligger bakom kritiken. Han säger också att han har väldigt svårt att tänka sig att lärarna på skolan skulle behandla elever illa.

– Jag har väldigt stort förtroende för den personal som jobbar här. Det utgår jag från att det inte gör, tills dess att jag får veta något annat naturligtvis, då måste vi agera då. Jag tror inte att det är en bild som stämmer för Lindeskolan, säger Per Sundelius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".