Tony Mattson, Elvira Fernandez och Karl Gustav Lindqvist på Möckelngymnasiet i Degerfors.
Eleverna Tony Mattson och Elvira Fernandez tillsammans med rektor Karl Gustav Lindqvist. De är upprörda över Länstrafikens nya busslinje som inte längre går via skolan. Foto: Malin Laurila/Sveriges Radio.Foto: Malin Laurila/Sveriges Radio.

Gymnasieelever upprörda på Länstrafiken i Degerfors

"Förstår inte deras argument"
0:45 min

Länstrafiken kör inte längre sina bussturer till Möckelngymnasiet i Degerfors och nu protesterar eleverna.

Enligt Länstrafiken, som inte längre svarar på elevernas frågor enligt eleverna, så åker bara en handfull elever på bussarna. Men enligt elevernas egna undersökning är det över 70 stycken som dagligen åker med bussarna.

– Det här blir stressigt för oss alla elever som ska ta oss till Möckelngymnasiet som inte ligger i centrum, berättar Tony Mattsson, elev på skolan.

Han och några elever har engagerat sig i frågan och vill nu att Länstrafiken återinför busstoppet utanför skolan.

– Det är många som kommer sent till lektionerna och det ogillar ju skolan, och dessutom har många tunga träningsväskor och datorer att släpa på, enligt Tony Mattsson.

Även rektorn på skolan anser att Länstrafiken borde ta ett nytt beslut att köra bussarna via skolan och inte som nu släppa av bussresenärerna i centrum.

– Jag har erbjudit samarbete för att diskutera att kanske ta bort vissa bussturer, men inte alla. Tyvärr svarar Länstrafiken inte, det är ju tråkigt. De ryckte bara bort dom, säger Karl G Lindqvist, rektor.

P4 Örebro har sökt ansvariga på Länstrafiken för en kommentar utan resultat. Redaktionen fortsätter under dagen att få reda på Länstrafikens argument till beslutet.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".