Anna Blomberg, introduktionsansvarig vid Örebro universitet
Anna Blomberg ansvarar för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet. Foto: LG Månzon/Sveriges Radio

Många frågor från Örebros nya studenter

"Idag är det välkomstdagen"
3:41 min

Frågorna haglade från de nya studenterna, när Örebro universitet drog igång vårterminen idag måndag.

– Det har varit frågor om program, kurser, vad finns det att göra i stan, vilka caféer är bäst på Campus, hur gör man för att söka kurslitteratur på nätet, ja, det är väldigt många breda frågor, säger Anna Blomberg, som är introduktionsansvarig på universitetet.

Studentgrupperna avlöste varandra, och  Anna fick närapå lite vibbar från när hon när själv var ny i universitetsvärlden.

– För fem år läste jag här på universitetet, media och kommunikation med inriktning på film, och jag har inte riktigt kunnat släppa mitt val med att fortsätta här. Jag har goda minnen från Örebro, säger hon.

Hur populärt är det annars att plugga i Örebro?

– Jag tror att det börjar bli väldigt populärt, vi har fått fler och fler nya spännande program, som civilingenjörs- och kriminologiprogrammet.

Programmen med stort P?

– Svårt säga det beror på söktrycket på det programmet, men om jag får gissa: ekonomi, och media/kommunikation är populärt. Men media startar inte förrän i höst.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".