Calle Eriksson boende nära den nya snötipp som Hallsbergs kommun öppnat. Foto: Andreas Morén P4 Örebro Sveriges Radio.
Calle Eriksson boende nära den nya snötipp som Hallsbergs kommun öppnat. Foto: Andreas Morén P4 Örebro Sveriges Radio.

Snötipp upprör boende i Hallsberg

"Vi är rejält upprörda"
3:03 min

Snötippen upprör boende längs Slåttervägen. Ingen visste om att kommunen valt att flytta sin tidigare snötipp dit och många känner oro och irritation efter beslutet.

Helt plötsligt kom lastbil efter lastbil med snö från områden i Hallsberg som tippades på gräsytan bakom Calle Erikssons tomt.

– Ingen hade informerat om att de skulle dumpa smutsig snö här på ängen femtio meter från våra tomtgränser, det är upprörande, säger Calle Eriksson.

Politikerna fattade beslutet att flytta snötippen eftersom den tidigare låg nära en förskola och personalen hade uttryckt oro för att det var farligt med nedsmutsad snö.

– Då flyttar dom hit snötippen och lägger den utanför många barnfamiljers boenden, och vi är ju minst lika oroliga som förskolans personal, säger Calle Eriksson.

Efter de boendes protester kommer inte mer snö att tippas på platsen säger Gatuchefen Per Runfeldt när P4 Örebro når honom, frågan har gått till politiken och de kommer fatta ett slutgiltigt beslut.

– Det är ett politiskt beslut som vi verkställde, men som det ser ut nu kommer alltså inga mer snölass tippas på platsen. Vi får använda norra snötippen i Hallsberg istället, förklarar gatuchefen i Hallsberg.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".