Joacim Dubbelman
Joacim Dubbelman ska medverka i Litauiska Melodifestivalen. Foto: Privat.

Örebroare klar för i melodifestivalen - i Litauen

0:41 min

Örebromusikern Joacim Dubbelman ska medverka i lituaiska melodifestivalen.

Joacim Dubbelman är musiker, producent och låtskrivare och har bland annat medverkat i P4 Örebros musiktävling Svensktoppen nästa tidigare.

Han har också skrivit låtar till den svenska melodifestivalen och levererar även musik till andra länder runt om i världen, så som Spanien, USA, Sydamerika och Canada.

Joacims bidrag till den litauiska melodifestivalen tävlar på lördag, där vi också hittar ytterligare ett länsbidrag signerat Linda och Peter Dahl från Degerfors. Joacim Dubbelman berättar hur det gick till när han blev antagen.

– Jag brukar ofta åka ner till Spanien och skriva på låtskrivar-camp. Då samlar man lite folk från olika delar av världen och skriver musik, antingen till färdiga projekt eller utan att veta vad man skriver till. Då har jag en förläggare i Spanien helt enkelt som ibland skickar mina låtar utan min vetskap, någonstans. Nu valde hon att skicka till Litauen, säger Joacim.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista