Buffertskogar bra för den lokala ekonomin i Tiveden

3:55 min

Naturen och marken som ligger precis utanför Tivedens nationalpark kan bevaras som buffertskogar, där man kan bedriva ekoturism.

Jessica Sannö bor i Ösjönäs och driver ett aktivitets och och äventyrscenter tillsammans med sin man. Hon ser positivt på förslaget om buffertskogar,

– Problemet i dag är att vi har 100-150 tusen besökare i Tivedens nationalpark, men vi får dem inte att stanna. De finns en fantastisk potential för den lokala ekonomin här om vi kan få de här turisterna att stanna en natt, eller göra av med 500 spänn extra, säger Jessica.

Men enligt Jessica hänger mycket på vilket helhetsintryck turisterna får när de besöker parken och det räcker inte med att bara bevara skogen i nationalparken.

– Om det är kalhygge ända fram till parken så spelar det ingen roll. Vi behöver fundera på vilket intryck vi ger ur besökssynpunkt, säger Jessica Sannö. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista