Anna Jakobsson, chef för enheten för ensamkommande barn och ungdomar.
Anna Jakobsson, avdelningschef på avdelningen för ensamkommande barn och unga i Örebro kommun. Foto: Arkivbild/Sveriges Radio.

Få incidenter inom Örebro kommun

3:38 min

Efter att en 22-åring mördats på ett HVB-hem i Mölndal, ser nu Örebro kommun över säkerheten på sina egna boenden för ensamkommande flyktingbarn.

Anna Jakobsson, avdelningschef på avdelningen för ensamkommande barn och unga i Örebro kommun, berättar om hur man handskas med kommunens egna boenden efter händelsen i Mölndal där en 22-årig kvinna mördades på sitt arbete på ett boende för ensamkommande flyktingbarn. 

– För min del ser jag det som någon form av enskild händelse, för det här är inte den vardag som jag på något sätt är van vid på de boenden vi har här i Örebro kommun, säger Anna Jakobsson.

Anna Jakobsson säger att händelsen ändå påverkar hur man går vidare med arbetet i Örebro kommun framöver.

– Vi måste ju alltid jobba med trygghetsskapande åtgärder på våra boenden. För att skapa en god arbetsmiljö för våra medarbetare men också tillsammans med ungdomarna i de här hemmen, för ungdomarna bor ju också där. När sådant här händer uppmärksammar man det ju extra. Redan i höstas pratade vi om åtgärder som vi inte haft tidigare, men som vi sätter in nu.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista