Lekebergs kommunhus. .
Lekebergs kommunhus.

Inget intresse för privata aktörer i Lekeberg

1:24 min

LOV, lagen om valfrihetssystem har inte blivit någon succé i Lekebergs kommun. En enda person har utnyttjat lagen och anlitat ett privata företag för tjänster inom vård och omsorg.

– Det har inte blivit någon succé , efterfrågan är väldigt liten, säger Henrik Hult centerpartist och ordförande för Vård- och omsorgsnämnden i Lekebergs kommun.

En enda person har anlitat ett privat företag för att få en tjänst i 30 minuter per vecka. Det är allt vad LOV, lagen om valfrihetssystem resulterat i, i Lekebergs kommun. Lagen infördes i kommunen förra mandatperioden och bara utredningar och införandet har kostat över en miljon kronor men centerpartisten Henrik Hult menar att det har varit värt det.

– På sätt och vis har det varit värt det. Våra medborgare har valfrihet och det har vi eftersträvat men om de inte utnyttjar det så är det en annan sak, men valfriheten finns, säger centerpartisten Henrik Hult.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista