Ola Karlsson
Moderaterna kan tänka sig en privatisering av vårdcentralen i Kopparberg om landstinget själva inte kan rekrytera läkare dit. Foto: Andreas Ericson/Sveriges Radio Örebro.

M-ordförande i Örebro län vill inte regera med hjälp av SD

4:15 min

Tankarna om att Alliansledaren Anna Kindberg-Batra, M skulle fälla regeringen och söka stöd av Sverigedemokraterna gillas inte av Moderaternas distriktsordförande i Örebro län, Ola Karlsson.

SVT presenterade i helgen en undersökning bland moderata kommunledare där fler än hälften stödjer en alliansregering med hjälp av Sverigedemokraterna. Även Aftonbladet antyder att Kindberg-Batra är inne på tankarna att fälla regeringen.

– Jag uppfattar inte SD som tillräckligt ansvarstagande och att de kan vara med och lösa de problem som Sverige står inför, säger Ola Karlsson, M.

Tycker du att ni delar värderingar för övrigt?

– Nej, det är ett populistiskt parti som det är väldigt svårt att bygga ett långsiktigt samarbete med. Ska man lösa Sveriges problem måste man ha en hyggligt rak linje och vara beredd att inte alltid fatta de mest populära besluten.

– De vill ju kasta ut alla invandrare, Sverige behöver vara ett öppet land där vi välkomnar arbetskraftsinvandrare och många från andra länder som är beredda att göra rätt för sig och det uppfattar jag att SD säger nej till, menar Karlsson.

Han kan förstå att alliansväljare och politiker är frustrerade och upprörda över regeringens politik.

– Men så ser valresultatet ut, väljarna har gett oss den här majoriteten.

Ola Karlsson påpekar också att samarbeten är en fråga för hela Alliansen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista