Foto: Elisabeth Pettersson/Sveriges Radio.
Foto: Elisabeth Pettersson/Sveriges Radio.

Invandrare ska erbjudas praktik på Länsstyrelsen

0:49 min

Länsstyrelsen i Örebro har i dagarna fattat beslut om att gå i framkant när det gäller integration och hjälpa kommunplacerade invandrare att få en praktikplats på myndigheten.


Integrationsarbetet är viktigt förklarar landshövding Maria Larsson som öppnat för att ta emot kommunplacerade invandrare att praktisera på Länsstyrelsen.

– Mina medarbetare fick höra idén och fick några dagar på sig att fundera vilken sorts praktikanter som kan passa i vår verksamhet, och det har varit ett väldigt gensvar, säger hon.

På fredag ska de genomföra "Speeddejting" där intervjuer kommer att genomföras för att hitta de tio personer som Länsstyrelsen valt att ta in. Att de som statlig myndighet går först och visar vägen är viktigt enligt landshövdingen.

– Vi vill skicka en signal att här måste alla bidra med sitt strå till stacken och att här vill vi vara ett gått föredöme i samanhanget, säger Maria Larsson.

Inledningsvis handlar det om tio platser där personen får tre månaders praktik, och sedan ska Länsstyrelsen utvärdera hur det har gått.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista