Degerforsbrand, Jennifer Granqvist och Linnea Johansson
Jennifer Granqvist (till vänster) är Linnéa Johanssons kusin. Hon har försökt hjälpa familjen efter branden. Bland annat har hon gett två fotoramar, med familjebilder som hon själv har tagit. Foto: Maria Rinaldo/Sveriges Radio

Familjen förlorade allt i branden

10 min

Familjen förlorade allt i branden som totalförstörde deras hus i Degerfors.

För två veckor sedan vaknade Linnéa Johansson av att familjens hund betedde sig oroligt. Hon märke att det kom en röklukt ifrån badrummet. Därinne var det öppna lågor.

– När jag öppnade dörren gick även brandvarnaren igång. Då skrek jag på min sambo och han fick släcka det som gick med brandsläckare och jag såg till att få ut barnen, säger Linnéa.

Endast ett skal står kvar av huset efter branden. Både det och ägodelarna har blivit totalförstörda. För tillfället bor familjen i en hyreslägenhet i Karlskoga, under tiden det tar att bygga upp ett nytt hus. De har fått hjälp av vänner och familj med möbler och förnödenheter. En av dem är Linneas kusin Jennifer Granqvist.

– De har ingenting kvar så jag startade en insamling för att kunna samla in saker som andra människor inte behöver ha och kunde skända till bättre behövande,  säger Jennifer Granqvist.

Linnea Johansson är otroligt tacksam för all hjälp som familjen har fått.

– Nu har vi kunnat fokusera på att ta hand om varandra. Vi behöver inte ge oss ut och köpa sådant som vi verkligen måste ha utan vi har fått det och det är jag riktigt glad för. Att det finns så fina människor som engagerar sig så mycket, säger Linnéa Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista