Josefin Wikström i Askersund.
Josefin Wikström i Askersund. Foto: Marie Hansson

Askersund stoppar yogaverksamhet på skolan

1:41 min

Det är stopp för all yogaliknande verksamhet för eleverna på Sjöängsskolan i Askersund. Josefin Wikström, som ledde undervisningen är både förvånad och chockad över beslutet.

Det här förvaltningschefen i Askersunds kommun som beslutat att stoppa all yogaliknande verksamhet för eleverna på Sjöängsskolan i Askersund. 

Josefin Wikström som fick en förfrågan om elevundervisning är både förvånad och chockad över beslutet.

– De måste specificera, vad är yogaliknanden verksamhet? Jag hade ju styrketräning med barnen och balansövningar. Och i Yoga står vi på ett ben, menar de det? Jag följde läroplanens riktlinjer och har gjort som en idrottslektion för barnen.

Josefin Wikström som sysslar med yoga och olika former av mindfullnes för Askersundsborna på kvällstid har förstått att det finns en oro för vad hennes verksamhet står för, men att det skulle handla om religiösa inslag tillbakavisar hon.

– Jag ser det här som ett redskap till att vara nära sig själv, hitta stillhet och vara lite närvarande för stunden. 

Kan du förstå att en del föräldrar är lite fundersamma över det här och inte riktigt vet vad det handlar om och kanske blir oroliga för sina barn? 

– Nej jag kan faktiskt inte förstå det, för nu var det en vanligt idrottslektion.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista