Strömparterren, krogen, dansgolv, sluta tafsa, Örebro
Våra reportrar Malin Laurila och Alfred Wreeby gav sig ut på Örebros krogar för att bevittna stämningen med egna ögon. Foto: Malin Laurila/Sveriges Radio

Jämställdhetsministern om unga mäns tafsande på tjejer

0:39 min

Idag besökte jämställdhetsminister Åsa Regnér Örebro för att få en presentation om jämställdhetsarbetet i länet. Ett ämne som är högaktuellt efter den senaste tidens debatt om tafsandet på tjejer.


Det är landshövding Maria Larsson, som bjudit in sin efterträdare Åsa Regnér till Örebro. Ministern kommer bl.a. besöka Rättcentrum och träffa företrädare för Örebro läns idrottsförbund och Örebro kommun för att på plats få en bild av hur jämställdhetsarbetet i länet bedrivs.

På frågan vad som behövs för att få stopp på trakasserier svarade Åsa Regnér att våld och trakasserier tyvärr alltid förekommit mot kvinnor men att den är ständigt aktuell.

–Kvinnorörelsen har lyft fram problemen och från staten behövs allmänna insatser, säger hon.

–Vi måste stärka arbetet kring män och pojkar och deras roll i jämställdhetsarbetet men också på skolor, HVB hem för nyanlända.
Allt för att komma ut till alla delar av samhället med budskapet om vad som är okej och inte, säger jämställdhetsminister Åsa Regnér.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista