Varje morgon är det yoga vid Slottsparken eller Örebro slott. Foto: Hanna Roth/Sveriges Radio.
Avslappningsövningar tillåtet på Sjöängsskolan. Foto: Arkivbild/Sveriges Radio.

Avslappningsövningar återupptas i Askersund

2:19 min

Nu har beslutet kommit om att avslappningsövningar återigen tillåts på Sjöängsskolan i Askersund.

Som vi i P4 Örebro rapporterat om de senaste dagarna har all yoga-liknande verksamhet förbjudits på Sjöängsskolan i Askersund. Nu har kommunen meddelat att avslappningsövningar återigen är tillåtna.

Man har nu kommit fram till att lektionerna som hållits av Josefin Wikström bara omfattar avslappningsövningar utan inslag av yoga. Man beklagar även det obehag som Josefin utsatts för.

I det pressmeddelande som Askersunds kommun skickat ut skriver Ronny Larsson, Barn- och utbildningsförvaltningens ordförande (S):

- Nu när vi har fakta på bordet har vi i samtal med förvaltningsledningen beslutat att gå vidare i vårt samarbete med Josefin Wikström. Vi har fullt förtroende för henne och hennes verksamhet och är övertygade om att vi kan hitta en tydlig överenskommelse om vad som skall levereras. Vi måste samtidigt vara öppna mot elever och föräldrar om vad som utförs på lektionerna så att ingen behöver känna någon oro över innehållet.

Läs hela pressmeddelandet nedan:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista