"Det går att göra läskiga saker med den här appen"

7:55 min

Många elever är inte medvetna om konsekvenserna bakom appen periscope. Enligt Martin Tesell, lärare på Navet i Örebro behöver barn- och ungdomar lära sig hur appen fungerar.

Vi har tidigare rapporterat på P4 Örebro om appen periscope där användare kan filma sig i direktsändning. Appen är populär bland barn och ungdomar, men han förbjudits på flera skolor, bland annat, eftersom barn och ungdomar kränker varandra och lärarna genom att filma olika situationer på skoltid.

Martin Tesell är lärare och IKT-pedagog på skolan Navet i Örebro. Han säger att man måste sätta upp gränser för hur appar som periscope används, men tror inte på något förbud.

– Vi har inte kapacitet att efterleva det förbudet. Vi kan inte få eleverna att lämna ifrån sig sina mobiler mot sin vilja. Jag tror istället på att informera och få dem medvetna, säger Martin Tesell, som menar att många av eleverna inte har koll på vad som faktiskt händer när man direktsänder via appen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista