Stenkastning mot polisens lokaler i Vivalla
1 av 4
Flera rutor är sönderslagna och inne i lokalerna är det fullt av glassplitter. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio
Stenkastning mot polisens lokaler i Vivalla
2 av 4
Polisstationen i Vivalla har utsatts för stenkastning. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio
Stenkastning mot polisens lokaler i Vivalla
3 av 4
Det var riktigt stora stenar som riktades mot polisstationens fönsterrutor. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio
Fredrik Malm på Örebropolisen. Foto: Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro.
4 av 4
Fredrik Malm på Örebropolisen. Foto: Arkivbild/Sveriges Radio Örebro.

Stenkastning mot polisstationen i Vivalla i Örebro

5:05 min

Polisstationen i bostadsområdet Vivalla i Örebro utsattes på onsdagskvällen för stenkastning, flera fönsterrutor gick sönder och även flera bilar träffades.

Fredrik Malm, områdespolis i Vivalla säger att reaktionen inte var helt oväntat.

– Det här gör ju något med en också. Först blev jag arg och sen blev jag besviken och sedan undrar man vad fan detta beror på.

I dagarna har Vivalla återigen varit i fokus då polisen nationellt pekat ut området som socialt utsatt och Fredrik menar att stenkastningen kan vara en reaktion på att detta nu sprids i media.

– Det har blivit väldigt omskrivet. Det handlar ju inte om att det är farligt. Den lista som polisen har tagit fram handlar ju om att det är ett prioriterat område, säger Fredrik Malm.

Dessutom pågår en rättegång där ett bråk förra sommaren, mellan några ungdomar, slutade i att en person sköts till döds.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista