Karl Johan 5A vann Vi i femman i Örebro län
1 av 5
Karl Johan 5A vann den lokala finalen men lyckades inte ta en av platserna i tv-finalen. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.
Klass 5A Karl Johans skola
2 av 5
Fabian Gribing och Signe Brengesjö var lite ledsna över att de inte räckte ända fram till tv-finalen. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.
I väntan på att matchen skulle börja turades eleverna om att testa jobben som domare och producent.
3 av 5
I väntan på att matchen skulle börja turades eleverna om att testa jobben som domare och producent. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.
Klass 5A Karl Johans skola
4 av 5
Fabian får lite pepp från kompisarna inför matchen. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.
5A Karl Johan
5 av 5
Här tog Vi i femmanresan slut, men det blev iallafall plats 13 av alla klasser i hela landet.
Vi i femman 2016

5A på Karl Johan 13:onde bästa i landet

"Det är verkligen coolt"
0:34 min

Länets bästa femteklass 5A på Karl Johans skola från Örebro lyckades inte knipa en av de fyra platserna i tv-finalen. Men de slutade på plats 13 av 200 klasser.Alla de 25 lokala vinnarna möttes i dagens tv-kval och tävlade om fyra finalplatser i SVT. 

Karl Johans klass 5A som tävlade som bästa femteklass i Örebro län lyckades inte riktigt ända fram. Men klassen slutade på 13:onde plats av 200 klasser som tävlade i radio.

– Det är coolt, säger Signe Brengesjö och Fabian Gribing i mun på varandra efter matchen.

Det är Signe och Fabian som har tävlat för klassen under hela tävlingen. I dag var det fjärde gången på kort tid som de satt i radiostudion och svarade på frågor. 

– Jag tror att jag kommer att sakna det här stället.

– Jag med.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".