Pressad situation på förskolorna enligt Lärarförbundet

1:23 min

Stress och brist på personal kan vara en bidragande orsak till att kränkningar mot barn förekommer inom förskolan. Det menar Åsa Sätterström, ordförande för Lärarförbundet i Örebro.

– Det är inte okej med kränkningar någonstans och just vuxna mot barn. Sedan måste man fundera varför händer det? Hur ser situationen ut på förskolan? Finns det ordinarie personal på plats överhuvudtaget eller är det så att det finns många vikarier, frågar sig Åsa Sätterström, ordförande för Lärarförbundet i Örebro.

Enligt Åsa är det svårt att få fram vikarier till förskolan och bristen på vikarier, framförallt i sjukdomstider gör att situationen blir ännu mer pressad.

Margareta Borg som är förvaltningschef för förskola-skola i Örebro kommun, säger att det framför allt handlar om att mer ge mer kompetensutveckling till hela personalstyrkan, för att nå kommunens nolltolerans mot kränkningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista