Martin Mestanza, ordförande för Simon Viva. Foto: Sammi Iessa/Sveriges Radio Örebro.
Martin Mestanza, ordförande för Simon Viva. Foto: Arkivbild/Sveriges Radio Örebro.

Vuxna förebilder behövs i Vivalla för att slussa ungdomarna rätt

1:05 min

Polisens satsning på Vivalla är inte tillräcklig för att bygga bort problemen. Enligt Martin Mestanza tränare för fotbollslaget Simon måste de vuxna i området börja ta sitt ansvar.  

I veckan har vi berättat att polisen i Örebro förstärker i stadsdelen Vivalla med 25-30 poliser. Martin Mestanza tränare för fotbollslaget Simon, ser positivt på satsningen i sig men menar att mer måste göras för att motverka våld och kriminalitet bland ungdomarna.

– Man måste gå djupare i problematiken som finns i Vivalla. Samhället måste agera naturligtvis, men samtidigt måste vi arbeta parallellt med andra insatser.  

Med fler insatser syftar Martin på att vuxna och framförallt föräldrar i området borde engagera sig mer i barnens liv och lotsa dem på rätt väg.

– Tyvärr, vi har misslyckats med den här delen av integrationen. Barnen behöver föräldrarnas stöd. Vi måste rätta till många olika saker för att det ska fungera, annars blir det problem, säger Martin Mestanza.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista