Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Pizzerior i Örebro ska lära sig avfallshantering

Publicerat måndag 15 februari 2016 kl 12.10
Pizzaugn. Foto Johannes Cleris/TT
Pizzeriorna ska få lära sig ta hand om avfallet. Foto: Johannes Cleris/TT

Pizzeriorna i Örebro ska få lära sig hantera sitt avfall. De ska bland annat visa upp kvitto på att avfallet har hanterats på rätt sätt.   

Allt avfall som uppkommer på en pizzeria, såsom uttjänt frityrolja, förpackningar och matavfall ska lämnas till en mottagare som får ta emot avfall.

Pizzeriorna måste sedan spara kvitton eller liknande för att kunna visa upp dem för Miljökontorets inspektör som bevis på att soporna hanterats på riktigt sätt. Projektet ska pågå i två år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".